HUNDkultur

Beteendeutredning på distans

med hänsyn till hund & ägare

Har din hund svårt för att vara hemma själv, skäller din hund på andra hundar på promenaden, är din hund reaktiv, är din hund rädd eller osäker, har din hund  ljud- eller fyrverkerirädsla eller har den något resursförsvar?

Vi hjälper dig. 

Vissa problembeteenden är mer komplexa än andra. Så ibland behöver man mer hjälp. Vissa problem kräver att vi gräver djupare för att hitta orsaken till problembeteendet. Då rekommenderar vi er att göra en beteendeutredning.

Det kan finnas många orsaker till att hundens beteende blir problematiska för oss hundägare. För hunden är det ett sätt att uttrycka sig, ett sätt att förmedla sin känsla, ett sätt att göra av med sin frustration, ett sätt att göra av med sin energi eller kanske hunden bara stänger ner och behåller allt inom sig själv.

En beteendeutredning på distans börjar med ett mail med frågor. Vi träffas "digitalt", vi kartlägger allt som rör hunden och hundens vardag. Vi letar efter svar, vi söker efter kopplingar och vill hitta samband för just din hund. Detta blir till en analys som ligger till grund för ett träningsprogram i två steg.

Vi arbetar med orsakerna till problembeteendet, vi arbetar inte med symtomen. För det handlar ofta om att ändra hundens känsla. Så vi kommer att optimera hundens vardag och vi kommer att djupdyka i hundens känsloliv osv. Du kommer att lära dig mycket om ämnet hund och om just din hund.

Beteendeutredning på distans består av:

  • 3 digitala träffar

  • Digital rörelseanalys

  • Skriftlig träningsplan i två steg

  • Coaching via mail, meddelande och bokad telefontid under 3 månader

Lösningen på beteendeproblem ligger ofta i förståelse, kunskap och träning. Det är viktigt att ge det tid och tålamod. 

Det är ni tillsammans med er hund som gör förändringen, jag ger er verktygen.

Ni kan bli ombedda att söka veterinär eller fysioterapeut under utredningen, om vi misstänker att hunden har smärta.

För att boka utredning, skicka mail till asa@hundkultur.nu Beskriv kort problemet, ras/raser, ålder och ert namn och telefonnummer.

Beteendeutredning på distans PRIS: 2500:- inkl. moms

Önskar ni dela upp betalningen, skriv det i bokningen.


  • #beteendeutredning
  • #hundpsykolog
  • #distans